Utrustning till mjuk sparring

Vi använder oss av vadderad träningsutrustning och grundläggande skydd för att kunna träna tekniker utan att behöva ta på rustning. Det möjliggör även att nya deltagare kan börja träna på ett säkert och tryggt sätt.

Här är en lista på utrustning med länkar till inköpsställen:

Vadderade enhandssvärd

Det här är svärdsmodellen från Histfenc – HEMA Gear är den vi använder till träning och sparring med mjuka vapen. Det finns även andra modeller av andra längder från samma tillverkare, dessa är dock de vi finner vara lämpligaste längden för vår träning.

https://histfenc.eu/en/simulators/129-foam-broadsword-medium-5904500085800.html


Träningssköldar

Den här typen av sköldar av plast använder vi i vår träning. De är av en storklek och modell som uppmuntrar rörelse och aktivt sköldarbete vilket är främjande för fotarbete och teknikutveckling.

Samma leverantör har även två modeller av bucklare med diameter på antingen ca 30 cm eller ca 23 cm. Dessa fungerar även bra för träning.

https://www.cold-steel.de/se/soldatens-targe


Huvudskydd

Prisvärt, justerbart huvudskydd som funkar utmärkt till sparring med mjuka vapen. Bör användas i kombination med ett separat halsskydd. Vi har ännu ingen bra butik som säljer lämpliga halsskydd men vi söker efter det.

https://www.amazon.se/ansiktskydd-huvudbonad-Boxningshj%C3%A4lm-kampsporter-kickboxning/dp/B07Y27FBQS/ref=sr_1_22?th=1&psc=1


Suspensoar och kompressionsshorts

Kompressionsshorts med en modell av suspensoar som fungerar acceptabelt med rustningsbenskydd. Shortsen håller suspensoaren på plats även under aktiv rörelse med böjda ben.

https://www.amazon.se/Shock-Doctor-Herr-Suspensorium-Compression/dp/B00181D98K